La teràpia assistida amb gossos, una eina per millorar la qualitat de vida dels pacients

Dins el centre, aquesta teràpia va dirigida a pacients de llarga estada i convalescència per estimular el funcionament físic, social, educatiu, emocional i cognitiu de la persona, a més de ser una activitat lúdica pel pacient. Aquesta teràpia va començar a fer-se servir al centre el 2014, quan es va realitzar una prova pilot. Fins ara, se n’han pogut beneficiar un total de 20 usuaris i està previst que al llarg del 2018 es facin més sessions.


Person responsible for the Good Practice

Glòria Pont

Responsable Atenció a l’Usuari

HOSPITAL DE CAMPDEVÀNOL

Description

La idea va sorgir buscant activitats lúdiques per aquelles persones que estan a la Unitat de llarga estada de l’hospital. Aquesta activitat, tot i tenir un àmbit lúdic per als pacients, es tracta d’una teràpia assistida amb gossos, que estimula el funcionament físic, social, educatiu, emocional i cognitiu de la persona. Els animals proporcionen uns sentiments, que desperten seguretat especialment en persones grans, i que poden ajudar en la recuperació de la soledat, la debilitat física, desorientació, passivitat, desànim, etc.

Els Servei de Llarga Estada es el que estan adherit a aquesta teràpia.
La forma de procedir per realitzar aquesta teràpia és que el fisioterapeuta ho gestiona amb el proveïdor.
Aquesta activitat es realitza a la Sala de Rehabilitació essent present un/a fisioterapeuta de l’hospital. Tot i així, el propi tècnic en teràpia assistida amb gossos condueix el grup juntament amb l’assistència de 2 o 3 gossos.
Les activitats que realitza són:

  • Fer dir els noms dels gossos als pacients.
  • Fer raspallar als gossos.
  • Fer agafar la pilota, que prèviament el gos a acostat al pacient.
  • Altres.


Els resultats de la teràpia són increïbles, ja que podem trobar-nos casos com el d’un pacient que no parla i en aquell moment diu el nom del gos, o te mobilitat reduïda i el raspalla.

 

Needs

  • Millorar la qualitat de vida de les persones, tractant aspectes com el funcionament físic, social, educatiu, emocional o cognitiu.

Results

Customer satisfaction. La teràpia assistida amb animals aporta grans beneficis per als pacients, sobretot a nivell de benestar social, físic i emocional. A més, estimula el pacient gràcies al vincle que estableix amb l’animal. Durant 2017 es van dur a terme 24 sessions de teràpia assistida amb gossos.

Increase in quality. Assoliment dels objectius terapèutics plantejats a partir d’un treball lúdic i de manera ràpida.

Excellent ratings

Generar valor per als clients

Year

2014

Price

Sense especificar

Team

Montse Lopez

Cristina Santandreu

Joana Mesquida

Supplier / Partner

TAG Garrotxa

Teràpia assistida amb gossosPublished on*** 21 Nov 2018Comments


Log in to leave a comment.


We’re preparing the Good Management Practice file. You’ll be able to download it in a few seconds