Programa “La Salut és vida” per la promoció de la salut

El pla preveu activitats durant l’any per tal d’afavorir la salut dels treballadors. Es promou l’alimentació saludable i la prevenció del sedentarisme, la lluita contra el tabaquisme, la promoció de les revisions mèdiques, entre d’altres.


Person responsible for the Good Practice

Caridad Engra

Direcció de RRHH

CATALÒNIA FUNDACIÓ CREACTIVA

Description

Per Catalònia Fundació Creactiva és primordial el benestar i la salut dels seus treballadors, aquesta salut s’ha de contemplar en el sentit més ampli, no només centrat en les activitats de vigilància de salut, com les revisions mèdiques periòdiques o els primers auxilis, sinó també en les activitats dirigides a prevenir accidents i malalties laborals i també comunes.
Per això el programa “La Salut és Vida” es centra en aquest tipus d’activitats pels professionals.

Classes d’activitat física als treballadors:

Amb l’objectiu de promoure l’activitat física, el programa Salut ofereix classes setmanals obertes per a tots els treballadors.
▪      Pilates: Les sessions es fan tots els dijous a Flor de maig i els dilluns al centre Aspasur Ripollet.
▪      Ioga: Les sessions es fan els dimarts al centre Flor de maig.
▪      Es fan masterclass de diferentes activitats dins la campanya interna “Cremem els torrons”.

Per tal d’afavorir la participació i amb la finalitat de contribuir al benestar físic i la reducció dels accidents, l’empresa dona 3 hores a cada treballador que assisteix al 80% de les sessions durant un trimestre, o un dia de festa a qui prefereix acumular-ho per tot l’any.

Visites a la teva oficina:

Amb aquesta campanya es dona un tracte més personalitzat als professionals que treballen davant d’una pantalla de visualització de dades (PVD) per tal de millorar la seva col•locació ergonòmica. També es van mesurar els agents físics de l’entorn de treball (soroll, lluminositat, etc.)

Alimentació saludable:

Amb la voluntat de promoure una alimentació saludable rica amb fruita i verdures s’ofereix un servei gratuït d’un pack de fruita tallada per emportar. Es fa en horari de sortida i entrada de treballadors amb un carret de fruita portàtil. El repartiment ho porten a terme els treballadors del CET amb l’ajut dels responsables de la Campanya.

Donació de sang:

Es promou que els treballadors de Catalònia Fundació Creactiva poguin donar sang, mitjançant una unitat mòbil i fent-ho coincidir amb la campanya “Dies de Fruita”.

Lliga de futbol sala:

S’organitza una lliga de futbol sala per treballadors i usuaris de Catalònia Fundació Creactiva. amb equips mixtes, formats per treballadors/treballadores i usuaris/usuàries.

Campanya contra el tabaquisme:

Els darrers estudis confirmen que el percentatge més elevat de persones que han deixat de fumar, ho han fet gràcies a un mètode de hipnosi que els ha permès reduir i/o deixar aquest hàbit tòxic gràcies a aquestes pràctiques. És per això que s’ofereix una sessió sobre aquest mètode a totes les persones de Catalònia que estiguin interessades en deixar de fumar.
Es van realitzar tres sessió al mes d’octubre de 2017, adreçades a 50 persones, que els va ajudar a reconduir aquest hàbit.

               

Needs

  • Fomentar la vida saludable.
  • Contribuir a reduir els accidents.
  • Millorar la motivació i implicació dels treballadors.

Results

Employee satisfaction . Es millora la seva salut i benestar físic i emocional dins i fora de l’entorn laboral. També aporta beneficis saludables, de motivació i satisfacció, millorant el clima laboral i disminuint l’accidentalitat.

Greater worker commitment (engagement). Les activitats del pla reforcen la implicació, el compromís i el sentiment de pertinença dels treballadors.

Teams trained. Permet reduir l’accidentalitat laboral.

Files

Year

2016

Time

Durant tot l’any

Price

Unspecified

Team

María González

Vicenç Conca

Supplier / Partner

Professor de Ioga, de pilates, i de hipnosisPublished on*** 2 Apr 2019Comments


Log in to leave a comment.


We’re preparing the Good Management Practice file. You’ll be able to download it in a few seconds