Transformació cap a un Pla de Qualitat proactiu i participatiu

El nou Pla de Qualitat 2017-2020 es crea amb la idea de transformar la visió de la qualitat cap a un model més proactiu i participatiu, donant resposta a les necessitats del pacient a través d’un millor servei i organització dels processos, i fugint de l’element teòric per a impulsar la pràctica i l’ús. Es pretén desenvolupar els grups de treball, mitjançant la col•laboració del seu referent de qualitat i el gabinet de qualitat, per poder afrontar els problemes de qualitat i seguretat diaris.


Responsable de la bona pràctica

Francisco Baigorri González

Coordinador Corporatiu de Qualitat

CONSORCI CORPORACIÓ SANITÀRIA PARC TAULI

Descripció

Aquest pla de qualitat s’ha desenvolupat basant-se en el reconeixement que la qualitat té un vessant assistencial (basat en els professionals assistencials) i un altre operacional (basat en els processos), que han de complementar-se per satisfer les necessitats del pacient.
El lideratge en qualitat es fa a través del Comitè de Qualitat i Seguretat, que està format per les direccions executives, la direcció econòmica i de serveis, a més de les presidències dels comitès institucionals. Tots ells han desenvolupat la visió del model de qualitat per proporcionar una atenció coordinada, adaptada a les necessitats de cada pacient, ajudant el malalt a reconèixer i desenvolupar les seves pròpies capacitats en un marc de respecte i empatia.
Els diversos comitès uneixen les seves competències específiques amb el propòsit comú de crear grups mixtos quan sigui necessari. El Comitè de Qualitat és el coordinador dels diferents comitès institucionals i les polítiques que han de contribuir a la visió del model de qualitat.
A més, el responsable de la Coordinació de la Qualitat treballa per inculcar els principis de qualitat a tots els nivells (empleat, executiu, usuari, cuidador), com també a coordinar el gabinet tècnic de qualitat i seguretat format per la Unitat funcional de Seguretat del pacient, Gestió de processos, Coordinació de comitès institucionals i la Coordinació d’Acreditació i auditories internes i externes.
Es plantegen 7 objectius dins el pla, els quals el gabinet és qui segueix la seva evolució mitjançant uns indicadors estipulats i la seva millora contínua.

Necessitats

  • Millorar l’experiència del pacient.
  • Millorar els resultats en salut poblacionals.
  • Millorar la satisfacció dels professionals.
  • Resoldre els reptes del context de creixement de necessitats continu.

Resultats

Satisfacció treballadors. Dotant de formació i recursos adequats.

Satisfacció clients. Millorant l’experiència del pacient mitjançant el respecte i l’empatia.

Millor coordinació entre departaments. Unint els diversos comitès per treballar junts en la resolució de les necessitats de cada moment.

Millor comunicació entre departaments. Involucrant els diferents agents.

Augment qualitat. Millorant les accions diagnòstiques i terapèutiques dels professionals, maximitzant l’eficiència, eliminant el consum inútil de recursos, minimitzant el dany al pacient i la variabilitat indeguda.

Àmbits de gestió

Generar valor per als clients

Liderar amb visió, inspiració i integritat

Mantenir en el temps resultats excel·lents

Annexos

Any

2017

Preu

Sense especificar

Recomanacions

Desenvolupar un model interrelacional centrat en la persona, considerant els següents aspectes principals: la decisió clínica compartida, el suport emocional, el tractament basat en l’evidència i els valors per als pacients i la coordinació i seguretat.

Incloure en el pla la participació dels pacients.

Equip

Francisco Baigorri González

Joan Martí López

Pablo Manuel Hernando Robles

Manoli Macarro Rodríguez

Proveïdor / Partner

COMTEC QUALITY, SA.

Empresa de consultoria en estratègia i gestió



Publicada el 25 set. 2018



Comentaris


Inicia sessió per comentar.


Estem preparant l'arxiu de la bona pràctica de gestió. En pocs segons, el podràs descarregar

Supporters



Col·laboradors