ÍDIC impulsa les propostes innovadores d’infermers/eres

Al Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (ÍDIC) es desenvolupen diversos programes per vehicular les propostes innovadores, que situaran la professió infermera a l’avantguarda d’un nou model professional, empresarial, social i econòmic més eficient, sostenible i saludable, de referència internacional.


Responsable de la bona pràctica

COL·LEGI OFICIAL D'INFERMERES I INFERMERS DE BARCELONA

Font de la bona pràctica

Publicador de la bona pràctica

Descripció

El Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (ÍDIC) del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona té com a propòsit fonamental desenvolupar estratègies que influeixin en la generació d’un canvi cultural dins de la professió infermera, per apoderar i orientar-la cap a posicions avançades en l’oferta de serveis i productes infermers innovadors mitjançant l’adquisició de competències d’alt nivell. L’Ídic és un centre integrador i transversal que té com a pilars bàsics l’impuls a l’emprenedoria i la innovació; la intervenció infermera en l’empresa mitjançant nous models de consultoria; la formació avançada en el desenvolupament de noves competències infermeres i l’establiment de xarxes per connectar el talent infermer.

L’Ídic, creat el 2016, vehicularà les propostes innovadores, que situaran la infermeria de Barcelona a l’avantguarda d’un nou model professional, empresarial, social i econòmic més eficient, sostenible i saludable, de referència internacional.

El centre està desenvolupant tres programes:
▪      Empre’Sa, orientat a la realització de consultoria per a projectes o empreses sanitàries i no sanitàries.
▪      Innov’Acció, que pretén crear un espai transversal en què les infermeres puguin desenvolupar al màxim les seves capacitats professionals i treure el màxim partit de la resta de serveis que ofereix el Col·legi – com la borsa de treball o la biblioteca i l’experiència dels professionals que en formen part, tant infermeres com d’altres perfils tècnics i professionals, amb l’objectiu d’emprendre i / o d’innovar en diferents aspectes relacionats amb la infermeria.
▪      Desenvolupa’t. La infermera, sempre present en totes les situacions vitals de les persones i tradicionalment polifacètica i creativa, té unes habilitats, actituds i aptituds úniques per la seva visió holística, integradora i amb coneixements d’alt impacte transversal per la posició que ocupa en la societat i el sistema de salut. L’aproximació infermera i la infermeria com a professió es troba actualment en una posició excel·lent per a diagnosticar, afrontar i resoldre problemes i situacions complexes de salut multifactorial, tant en les persones com en els grups, les organitzacions, les institucions i les empreses. Aquest programa desenvoluparà diversos recorreguts curriculars universitaris a Catalunya que permetin la formació de nous perfils professionals infermers que liderin aquest camí professional. En aquest sentit, es preveu la possibilitat d’incorporar programes de màster en temes com la innovació, l’emprenedoria i desenvolupament d’habilitats personals, professionals i directives infermeres, l’assessoria de salut personal i laboral, o la consultoria de desenvolupament d’organitzacions saludables.

Font d’informació:
Catalanurses.cat: Centre d’Innovació i Desenvolupament Infermer (ÍDIC) [Internet]. Catalunya [consultat 09 setembre 2018]. Disponible a: https://www.catalanurses.cat/projectes/centre-dinnovacio-i-desenvolupament-infermer-idic/

 

     

Necessitats

  • Apoderar i orientar la professió infermera cap a posicions avançades en innovació.

Resultats

Satisfacció treballadors. Donant suport a aquelles idees innovadores del col•lectiu infermer.

Equip formats. Donant la possibilitat d’incorporar la formació de nous perfils professionals infermers.

Àmbits de gestió

Crear un futur sostenible

Aprofitar la creativitat i la innovació

Assolir l'èxit mitjançant el talent de les persones

Annexos

Any

2016

Preu

Sense especificarPublicada el 9 set. 2018Comentaris


Inicia sessió per comentar.


Estem preparant l'arxiu de la bona pràctica de gestió. En pocs segons, el podràs descarregar

Supporters